Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki

eka_kerta_nosto_2

Ekakertalaisille

Nykytaiteen ekakertalaisille

Nykytaiteen Eka kerta oli mieleenpainuva kokemus. Kiitos kaikille osallistuneille!

Helsingin juhlaviikot haki edellisvuosien tapaan kesän korvalla ekakertalaisia tutustumaan heille uuteen taiteenlajiin, joka on tänä vuonna nykytaide. Hakemuksia tuli runsain mitoin - niin itse lähetettyjä kuin kaverin käräytyksiäkin. Hakijoiden joukosta valittiin 100 onnekasta.

Valituksi tulleet ekakertalaiset pääsivät tutustumaan Helsingin juhlaviikkojen taidenäyttelyihin ammattilaisten opastuksella VIP-tapahtumassa 23.8. Nämä kaksi näyttelyä olivat Isaac Julienin odotettu uusi videoteos Ten Thousand Waves, joka on esillä Helsingin Taidehallissa 21.8.-10.10.2010, sekä Icelandic Love Corporationin näyttely Tight, joka valtaa Amos Andersonin taidemuseon 20.8.-4.10.2010. Näyttelyihin voi tutustua etukäteen Taidehallin ja Amos Andersonin taidemuseon kotisivuilla, sekä täällä ekakertalaisten sivuilla.

Koska nykytaide on ekakertalaisille vieras laji, tarjosimme eväitä tulevaan koitokseen.

Mitä ihmettä on biotaide? Milloin tapahtuma onkin Happening? Ota selvää Nykytaiteen sanastosta!

Miten minun maalaamani keltainen suorakulmio eroaa siitä mikä roikkuu museon seinällä? Mitä siellä museossa pitäisi erityisesti katsoa? Saako nykytaiteesta loukkaantua? Miten nykytaidetta arvioidaan? Lue ekakertalaisten kysymyksistä ja asiantuntija Helena Sederholmin vastauksista muodostunutta nykytaiteen kysymys-ja-vastaus-ketjua.

Kaikkia nykytaiteesta innostuneita rohkaistaan tutustumaan näiden sivujen tarjoiluun sekä Juhlaviikkojen kahteen komeaan uusinta nykytaidetta esittelevään näyttelyyn:

Isaac Julien: Ten Thousand Waves
Lontoolaisen taiteilijan uusi teos on massiivinen, yhdeksällä valkokankaalla yhtäaikaisesti esitettävä eeppinen kudelma Kiinan historiaa ja tätä päivää, uskomuksia ja myyttejä, unelmia ja pettymyksiä. Lue lisää...

Icelandic Love Corporation: Tight
Kolmen islantilaisen ryhmä tekee värikästä ja monimuotoista taidetta. Sen aineksista löytyy sekä urbaania ironiaa että kumpuilevien laavakenttien vakavuutta. Kollektiivin materiaalina on Juhlaviikoilla sukkahousujen polyamidi, jonka mukautumiskykyä installaatiot, veistokset ja valokuvat koettelevat. Lue lisää...