Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki

 

 

hjv_debytantit_pyre_150


Yhteistyössä
elisa_50korkea

Debytantit

TULEVAISUUDEN TEKIJÄT

Juhlaviikot aloittaa uuden Debytantit-sarjan, joka esittelee vuosittain joukon nuoria taiteilijoita festivaalin ohjelmistosta. Sarjan yhteistyökumppanina on Elisa.

Debytantit ovat elämänsä ja uransa dynaamisessa vaiheessa olevia henkilöitä eri taiteenaloilta. Taide tapahtuu menneen ja tulevan välisessä polttopisteessä, ja ammentaa kokemuksesta mutta kurkottaa tulevaisuuteen - debytantit edustavat tätä taiteen pyrkimystä konkreettisimmillaan. Heidän töistään tulevaisuus jo pilkottaa; he antavat esimakua tulevasta. Katso, mitä Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja ja Elisan viestintäjohtaja sarjasta sanovat.

Vuoden 2010 debytantteja ovat tanssija-ilma-akrobaatti Sanna Silvennoinen, tanssija-koreografi Carl Knif, kapellimestari Santtu-Matias Rouvali, laulaja-lauluntekijä Sansa sekä esitystaiteilija Sini Haapalinna.

Debytantit 2010 esittäytyvät

debytantti_sini

Sini Haapalinna (s. 1975)

Esitystaiteilija Sini Haapalinna työskentelee mediataiteen ja esitystaiteen rajapinnalla. Hän on opiskellut tanssia, antropologiaa ja esitystaidetta. Haapalinna tunnetaan muun muassa yhteisöllisistä taideteoksista, joissa tanssi ja mediataide yhdistyvät uudella tavalla.

Sini Haapalinna Juhlaviikoilla

Kaupunkitaideteos Giants of the Hoods

Sinin debytanttihaastattelut

Kuva: Sampo Reponen
debytantti_knif

Carl Knif (s. 1976)

Tanssija-koreografi Carl Knif on Juhlaviikkojen vuoden 2010 tanssin tilausteoksen koreografi. Knif on valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000. Omien koreografioiden luomisen lisäksi kotimaamme valovoimaisimpiin tanssijoihin kuuluva Knif on esiintynyt mm. Tero Saarisen ja Jyrki Karttusen ryhmissä.

Carl Knif Juhlaviikoilla

Harjoitukset ja debytanttihaastattelut

Kuva: Tanja Ahola
debytantti_sanna

Sanna Silvennoinen (s. 1977)

Tanssija-ilma-akrobaatti Sanna Silvennoinen on valmistunut tanssijaksi Amsterdamse Hogeschool voor de Kunstenista. Työssään hän keskittyy erityisesti nykytanssin elementtien yhteenliittämiseen ilma-akrobatian kanssa. Silvennoinen on toiminut esiintyjänä ja koreografina useissa Circo Aereo -ryhmän teoksissa.

Sanna Silvennoinen Juhlaviikoilla

Sannan debytanttihaastattelu

Kuva: Heidi Uutela
debytantti_sansa

Sansa (s. 1980)

Sansa on jo muutaman vuoden lukeutunut maamme lupaavimpiin laulaja-lauluntekijöihin. Akustista folk-popia soittava laulajatar on vakuuttanut liverintamalla esiintymällä muun muassa Genesiksen ja Bryan Adamsin lämmittelyartistina. Pitkän tauon jälkeen vuonna 2009 ilmestynyt levy lunastaa odotukset. Albumilla on mukana suomalaisen musiikkikentän vaikuttajia Husky Rescuen rumpalista tuottaja Janne Oinakseen.

Sansa Juhlaviikoilla

Sansan debytanttihaastattelut

Kuva: A-J Savolainen
debytantti_santtu

Santtu-Matias Rouvali (s. 1985)

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin ansioluettelo häkellyttää. Vasta 24-vuotias Rouvali aloitti Sibelius-Akatemiassa syksyllä 2004, aineinaan lyömäsoittimet ja orkesterinjohto. Eurovision Nuorten solistien Suomen karsinnan voitto tuli 2004. Tämän jälkeen Santtu Rouvali on esiintynyt muun muassa Sinfonia Lahden solistina sekä Aki Ylisalomäen sävellyskonsertin solistina Helsingissä. Tällä hetkellä monilahjakkuus keskittyy orkesterin johtamiseen.

Santtu-Matias Rouvali & RSO Juhlaviikoilla


Santtu-Matiaksen debytanttihaastattelut

Kuva: Rami Toivonen