Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Icelandic Love Corporation: Tight

Elokuva, kuvataide

Icelandic Love Corporation: Tight

Avoinna
ma, to & pe 10-18
ti suljettu
ke 10-20
la-su 11-17

Kolmen islantilaisen ryhmä tekee värikästä ja monimuotoista taidetta. Sen aineksista löytyy sekä urbaania ironiaa että kumpuilevien laavakenttien vakavuutta. Kollektiivin materiaalina on Juhlaviikoilla sukkahousujen polyamidi, jonka mukautumiskykyä installaatiot, veistokset ja valokuvat koettelevat.

Ryhmän taustalla häärivät Eirún Sigurðardóttir, Jóní Jónsdóttir ja Sigrún Hrólfsdóttir ovat vuodesta 1996 herättäneet huomiota teoksillaan ympäri maailmaa. Työt ruotivat laveasti elämää ja sen erilaisia kummallisuuksia. Aineksina ovat ristiriidat, ironia ja hurtti huumori.

Naisten performanssien sivutuotteina syntyy installaatioita, veistoksia, grafiikkaa, tekstiilejä, valokuvia ja videoita. ILC:n teokset kommentoivat kaikkea maan ja taivaan väliltä, arkea ja elämää, mutta myös sukupuolta, yhteiskuntaa, eri elämänkatsomuksia, luontoa ja myyttejä periaatteellisella tasolla. ILC:n taide on monipolvista, värikästä ja ekstroverttiä, mutta myös feminististä ja kriittistä. Sille on ominaista fiksu, absurdi huumori ja ironinen, hassu tilannekomiikka.

Uuden näyttelyn TIGHT nimi viittaa "tightseihin", tiukkoihin, ihoa myötäileviin sukkahousuihin, joka on näyttelyn teoksia yhdistävä elementti. Nylonista valmistettua vaatekappaletta hyödynnetään kaikilla mahdollisilla tavoilla niin teosten materiaalina kuin myös niiden aiheena ja tietysti myös esiintymisasuna.

Lauantaina 21.8. ILC:n varta vasten Juhlaviikoille suunnittelema performanssi alkaa klo 13.00 Amos Andersonin taidemuseon edessä, josta se siirtyy eri puolille Helsingin ydinkeskustaa.

Näyttelyyn kuuluu koululaisryhmille (erityisesti 10-15-vuotiaille) suunnattu työpaja, jonka ILC on ideoinut yhdessä museon kanssa. Ryhmät voivat varata työpajan numerosta 09-6844460. Sunnuntaisin klo 11-14 työpaja on avoin kaikille halukkaille. Näyttely opastetaan yleisölle: suomeksi keskiviikkoisin kello 16.30 ja ruotsiksi maanantaisin klo 16.30. Ryhmille tilauksesta. 09-6844460.

Lue Juhlaviikkojen blogista, millainen oli intendentti Kaj Martinin vierailu taiteilijaryhmän luo Reykjavikiin.

Yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseo

Kuva: Icelandic Love Corporation

Icelandic Love Corporation, kotisivut

"Tätä odotan. Tässä pari selitystä, miksi."
Toimittaja Liisa Jokinen blogissaan

bjork.com/special: ILC esittäytyy Björkin kotisivuilla


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Amos Andersonin taidemuseo

Tapahtuma-aika

Pe 20.8. - ma 4.10.   

Liput

8 / 6 - 4 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Elo- ja syyskuu 2010
matiketopelasu
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5