Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki

kamarimusiikki_banneri_950x235_2010

 

 

 

Kamarimusiikkia kaupungintalolla

Pidä luova tauko ja pysähdy kuuntelemaan parasta suomalaista soittoa! Helsingin juhlaviikot ja OP-Pohjola-ryhmä tuottavat jo toista kertaa Kamarimusiikkia kaupungintalolla -konserttisarjan Helsingin kaupungintalolle. Sarja on osa OP-Pohjola-ryhmän Luova Tauko -ohjelmistoa.

 

Viidessä konsertissa kuullaan OP-Pohjola-ryhmään kuuluvan Pohjola Pankin Taidesäätiön omistamia arvosoittimia nuorten muusikoiden soittamina. Pohjola Pankki on vuodesta 1987 tukenut esittävää säveltaidetta lainaamalla taidesäätiönsä omistamia arvokkaita jousisoittimia nuorille lahjakkaille muusikoille. Soittimet ovat antaneet monelle mahdollisuuden kehittyä urallaan ainutlaatuisen instrumentin avulla.

Konserttisarjassa kuultavat soittimet ovat: Ferdidando Gagliano -viulu (1767), Testore-viulu (1730), Pierre & Hippolyte Silvestre -viulu (1843), Stradivarius-viulu (1702), Guidantus-alttoviulu (1737), Charles Gaillard -viulu (1737) ja Leonhard Maussiell -alttoviulu (1722). Lue lisää soittimista.

Vuoden 2010 Kamarimusiikkia kaupungintalolla -sarjassa esiintyy seitsemän nuorta arvosoitinten haltijaa: Jaso Sasaki, Linda Hedlund, Terhi Paldanius, Antti Tikkanen, Atte Kilpeläinen, Eeva Oksala ja Sauli Kulmala. Soittajien tarinoista lisää tietoa täällä.

Sarjan viimeisessä konsertissa kuullaan paitsi Pohjola Pankin Taidesäätiön soittimia myös kahta vierailevaa selloa. Konsertin sellistit ovat Petja Kainulainen ja Tomas Nuñez-Garcés.

Kamarimusiikkia kaupungintalolla -konserttien yhteydessä viisi suomalaista musiikin ystävää kertoo, millaisia tuntemuksia ja ajatuksia klassinen musiikki heissä synnyttää. Tutustu musiikin ystäviin tästä.

Konsertit ovat osa kaupungintalon juhlasalin palauttamista helsinkiläisten yhteiseen kulttuurikäyttöön. Helsingin kaupungintalon juhlasali ei ole lähes sataan vuoteen toiminut yleisenä konserttipaikkana. Yhteistyön tuloksena Helsingin juhlaviikot on saanut kamarimusiikkikonserttisarjansa soimaan historiallisessa miljöössä – ja voi näin tarjota kaikille kaupunkilaisille pääsyn yhteen kaupungin kiistatta hienoimmista juhlatiloista. Lue lisää Kaupungintalon historiasta.

Tiistai 24.8.
Viulu Jaso Sasaki (Ferdinando Gagliano 1767)
Piano Mikael Kemppainen
Händel • Brahms • Pugnani-Moffat • Kreisler • D'Ambrosio • Enesco • Wieniawski
Musiikin ystävä Suomen pankin johtokunnan jäsen Sinikka Salo

Keskiviikko 25.8.
Viulu Linda Hedlund (Carlo Antonio Testore 1730)
Piano Risto-Matti Marin
Schubert • Brahms
Musiikin ystävä professori Peter von Bagh

Perjantai 27.8.
Taiteiden yönä kaupungintalolla kuullaan kolme konserttia, klo 18, 20 ja 22.

Maanantai 30.8.
Viulu Terhi Paldanius (Pierre & Hippolyte Silvestre 1843)
Piano Roope Gröndahl
Schubert • Suk • Brahms
Musiikin ystävä kirjailija Kjell Westö

Keskiviikko 1.9.
Viulu Antti Tikkanen (Antonio Stradivarius 1702)
Alttoviulu Atte Kilpeläinen (Joannes Florenus Guidantus 1737)
Prokofjev • Skalkottas • Henze • Martinu
Musiikin ystävä kokki Sami Garam

Torstai 2.9.
Viulu Jaso Sasaki (Ferdinando Gagliano 1767)
Viulu Eeva Oksala (Charles Gaillard 1867)
Alttoviulu Sauli Kulmala (Leonhard Maussiell 1722)
Sello Petja Kainulainen
Sello Tomas Nuñez-Garcés
Aho • Schubert
Musiikin ystävä tanssija-koreografi Minna Tervamäki


Liput

15 / 8 € + Lippupisteen palvelupalkkio alk. 1,50 € / lippu
Lippupiste, puh. 0600 900 900 (1,75 €/min+pvm/mpm) joka päivä klo 7-22.
Liput voi ostaa myös Lippupisteen nettikaupasta www.lippu.fi.

Erä lippuja OP-bonusasiakkaille ja omistajajäsenille 10 / 9-5 €. Edun saa OP:n kortilla, jossa lukee etuasiakas, OP-bonusasiakas tai omistajajäsen. Etulippuja on saatavilla rajallinen määrä.