Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Helsingin kamarikuoro & Uusinta

Klassinen musiikki

Helsingin kamarikuoro & Uusinta

Odottamattomien kohtaamisten ilta. Leoš Janáčekin (s. 1854) sadunomainen maailma kuvastuu Beat Furrerin (s. 1954) urbaanin pirstoutuneissa äänipinnoissa. Kamariyhtye ja kamarikuoro tarttuvat säveltäjien seitsemään teokseen monin eri kokoonpanoin.

Helsingin kamarikuoro
Uusinta
Kapellimestari Nils Schweckendiek

Leoš Janáček: Říkadla
Beat Furrer: Spur
Beat Furrer: Still
Beat Furrer: Enigma
Leoš Janáček: Elegie na smrt dcery Olgy (Elegia tyttäreni Olgan kuolemasta)
Leoš Janáček: Kačena divoká (Villisorsa)
Beat Furrer: Voices - still

Perjantaina 20.8. klo 14
Avoimet harjoitukset. Helsingin kamarikuoro ja Uusinta - johtaa Nils Schweckendiek. Ennen harjoituksia säveltäjä Osmo-Tapio Räihälä pitää alustuksen Beat Furrerin tuotannosta.
Vapaa pääsy
Sibelius-Akatemia, kamarimusiikkisali, Pohjoinen Rautatiekatu 9

HELSINGIN KAMARIKUORO on uusi mutta vankalle perustalle rakentuva huippukuoro. Kyseessä on laulajisto, joka jatkaa vuonna 2005 lakkautetun Radion kamarikuoron työtä. Se on ammattilaisten muodostama ryhmä, jonka kokoonpano vaihtelee esitettävien teosten mukaan pienyhtyeistä suurempiin kamarikuoroihin. Kuoron ensimmäinen taiteellinen johtaja oli vuosina 2005-07 säveltäjä Kimmo Hakola. Kesäkuussa 2007 taiteelliseksi suunnittelijaksi nimitettiin kapellimestari Nils Schweckendiek.
Helsingin kamarikuoron erikoisosaaminen painottuu aikamme musiikkiin. Kuoro tekee säännöllisesti suomalaisia sävellystilauksia ja kantaesityksiä: vuodesta 2005 kuoro on tilannut jo 16 uutta teosta. Lisäksi se tuo esille ulkomaista nykymusiikkia sekä harvoin Suomessa kuultuja teoksia.

UUSINTA-kamariyhtye on suomalainen huipputason yhtye, joka on erikoistunut uuteen musiikkiin. Uusinta perustettiin 1998 ja se antoi ensikonserttinsa tammikuussa 1999. Sen jälkeen yhtye on pitänyt yli 100 konserttia Suomessa ja viidessä muussa maassa ja kantaesittänyt yli 100 teosta.Uusinta-kamariyhtye koostuu puhallintriosta ja pianokvintetistä, mutta kokoonpanoa voidaan tarvittaessa laajentaa lisämuusikoilla sinfonietta-kokoiseksi kamariorkesteriksi.

NILS SCHWECKENDIEK on opiskellut orkesterin- ja kuoronjohtoa Freiburgissa ja Sibelius-Akatemiassa ja valmistunut musiikkitieteen maisteriksi Cambridgen yliopistosta. Hän on opiskellut mm. Pierre Boulezin, Neeme Järven ja Sir Charles Mackerrasin johdolla. Hän on toiminut Helsingin kamarikuoron taiteellisena suunnittelijana vuodesta 2007 lähtien.

Yhteistyössä Helsingin kamarikuoro, Uusinta

Tukijat
Svenska Kulturfonden
Jenny ja Antti Wihurin rahasto
Helene och Walter Grönqvist Stiftelse
ESEK
Helsingin kaupunki
Valtion säveltaidetoimikunta

renew_logo_horizontal_450px

eu_norden_horizontal_450px

suomenkulttuurirahasto2010

 

Kuva: Anna Merz

Lue Nils Schweckendiekin kirjoitus "The Mökki Mentality in Music" Juhlaviikkoblogissa

Helsingin kamarikuoro

Uusinta


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Sibelius-Akatemia

Tapahtuma-aika

La 21.8.  19:30 

Kesto

2 h, väliaika

Liput

25 / 15 €, eläkeläiset 24 €

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2010
matiketopelasu
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5