Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Vladimir Jurowski & London Philharmonic Orchestra

Klassinen musiikki

Vladimir Jurowski & London Philharmonic Orchestra

Suuri orkesteri, sen nuori johtaja ja häikäisevä viulisti. Maineikkaita Lontoon filharmonikkoja johtaa orkesterin pääkapellimestari Vladimir Jurowski, joka tuo huippuunsa viritettyyn sointiin venäläistä syvyyttä. Solistina nähdään aiemmilla Juhlaviikoilla kvartettinsa kanssa vieraillut Christian Tetzlaff.

London Philharmonic Orchestra
Viulu Christian Tetzlaff
Kapellimestari Vladimir Jurowski

Anton Webern: Passacaglia suurelle orkesterille op. 1 (1908)
Ludwig van Beethoven: Viulukonsertto D-duuri op. 61
Sergei Prokofjev: Andante op. 29 a, Sinfonia nro 3 c-molli op. 44

Väliajalla taiteilijatapaaminen: Christian Tetzlaff

 

Majoituspaketit ennakkohintaan:
Crowne Plaza
Holiday Inn

 

Kuva: Roman Gontcharov

"Vladimir Jurowski: Taking up the baton"
The Independent

"Vlad the impaler"
London Evening Standard

"Man on a mission"
The Guardian

London Philharmonic Orchestra

Vladimir Jurowski / IMG Artists

Christian Tetzlaff

CHRISTIAN TETZLAFF (s. 1966) on aikamme arvostetuimpia viulisteja, ja häntä on kutsuttu "yhdeksi uuden sukupolven loistavimmista ja ennakkoluulottomimmista taiteilijoista" (New York Times). Hänet tunnetaan niin romantiikan ajan kuin uusimman viulukirjallisuuden taitavana tulkitsijana.
Hampurissa syntynyt Tetzlaff opiskeli viulunsoittoa Lyypekin konservatoriossa Uwe-Martin Haibergin ja Cincinnatissa Walter Levinin johdolla. Hän asuu nykyisin Frankfurtissa. Tetzlaffin instrumentti on saksalaisen Peter Greinerin valmistama.

VLADIMIR JUROWSKI (s. 1972) on noussut viimeisen reilun vuosikymmenen aikana yhdeksi nuoren polven loistavimmista kapellimestareista. Hän on tällä hetkellä Lontoon filharmonikkojen ylikapellimestari, Glyndebournen oopperajuhlien musiikillinen johtaja sekä yksi Valistuksen ajan orkesterin kolmesta taiteilijapartnerista ("Principal Artist").
Vladimir Jurowski on kapellimestari Mihail Jurowskin poika. Hän aloitti opintonsa Moskovan konservatoriossa. Vuonna 1990 hän siirtyi perheensä mukana Saksaan ja opiskeli Dresdenin Carl Maria von Weber -musiikkiyliopistossa ja Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa. Jurowski herätti ensimmäisen kerran kansainvälistä huomiota 1995 Wexfordin festivaalilla. Seuraavana vuonna hän debytoi Lontoon Covent Gardenissa. Vuosina 1997-2001 hän oli Berliinin Komische Operin ensimmäinen kapellimestari, vuosina 2000-2003 Bolognan Teatro Comunalen päävierailija ja vuosina 2005-09 Venäjän kansallisorkesterin päävierailija. Hän johti Lontoon filharmonikkoja ensimmäisen kerran 2001, ja hänet nimettiin orkesterin päävierailijaksi 2003 ja ylikapellimestariksi syksystä 2007 lähtien.

LONTOON FILHARMONINEN ORKESTERI kuuluu kansainvälisten huippuorkesterien eliittiin. Sen kotisali on Lontoon Royal Festival Hall, minkä lisäksi orkesteri esiintyy ainoana brittiläisenä sinfoniaorkesterina säännöllisesti myös oopperaorkesterina, sillä se on arvostettujen Glyndebournen oopperajuhlien residenssiorkesteri. Orkesteri esiintyy säännöllisesti myös Brightonissa ja Eastbournessa.
Orkesterin perusti legendaarinen Sir Thomas Beechman 1932, ja hänen jälkeensä sen ylikapellimestareina ovat olleet monet aikansa huippukapellimestarit kuten Eduard van Beinum, Sir Adrian Boult, Bernard Haitink, Sir Georg Solti, Klaus Tennstedt, Franz Welser-Möst, Kurt Masur ja vuodesta 2007 lähtien Vladimir Jurowski. Päävierailijana on ollut syksystä 2008 lähtien kanadalainen Yannick Nézet-Séguin.
Ulkomaiset kiertueet muodostavat tärkeän osan Lontoon filharmonisen orkesterin työstä. Kansainvälisyys heijastuu orkesterin elämässä myös sikäli, että sen muusikoissa on monien eri kansallisuuksien edustajia. Orkesteri kantaa vastuuta myös omasta yhteisöstään ja ympäristöstään ja tekee laaja-alaista koulutustyötä Lontoon Lambethin, Southwarkin ja Lewishamin kaupunginosissa. Myös levyttäminen muodostaa tärkeän juonteen orkesterin toiminnassa.


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Finlandia-talo

Tapahtuma-aika

La 4.9.  19:30 

Kesto

2 h, väliaika

Liput

95–75–55 / 25 €, eläkeläiset 90-71-52 €

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2010
matiketopelasu
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5