Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Elävien runoilijoiden ilta

Villit

Elävien runoilijoiden ilta

Vuoden odotetuin runotapahtuma yllättää uudistuneella ohjelmistollaan. Ilta on omistettu arvostetuille oman tiensä kulkijoille.

Runoilija, suomentaja Kai Niemisen ja Minna Padilla & The Helsinki Koto Ensemblen yhteisesiintyminen risteilee suomalaisissa, japanilaisissa ja kiinalaisissa maisemissa. Minna Padillan herkissä sävellyksissä voi kuulla vaikutteita sekä suomalaisesta kansanmusiikista että japanilaisen koton soiton traditiosta. Japanilaiset runot Kai Niemisen ja G. J. Ramstedtin suomennoksina antavat oman tunnelmansa lauluihin. Esityksen lopuksi nähdään varjokuvaesitys. J.K. Ihalaisen ja Sándor Vályn runoperformanssi sekä ilma-akrobaatti Heini Koskisen ja runoilija Juuli Niemen Sanoja ilmassa -runosirkus vahvistavat illan maagista tunnelmaa.

Illan päättää brittiläis-jamaikalainen dub-runoilija, muusikko, rastafari Benjamin Zephaniah (s. 1958), jonka suomenvierailua on odotettu pitkään. Zephaniah on karismaattinen esiintyjä, joka jo esikoiskokoelmaan aiheutti vallankumouksen brittiläisessä runoudessa murtamalla perinteisiä esiintymiskonventioita. Zephanianista on joskus sanottu, että hän on Britannian elokuvatuin, valokuvatuin ja tunnetuin nykyrunoilija. Hänen kykynsä esiintyä lavalla on tuonut hänelle paljon tv-esiintymisiä ja dub -runous on näin välittynyt kaikkien englantilaisten olohuoneisiin. Runoissaan Zephaniah käsittelee globaaleja aiheita kuten rasismia, yhteiskunnallista epäoikeudenmukaisuutta, eläinten oikeuksia ja ympäristöongelmia. Tekstit ovat usein huumorin sävyttämiä. Illan juontaa kirjailija Jyrki Kiiskinen.

Yhteistyössä Elävien Runoilijoiden Klubi / Nuoren Voiman Liitto ja Helsingin kaupunginkirjasto

Elävien runoilijoiden ilta on osa Runokuu-festivaalia. Tutustu koko Runokuun ohjelmaan osoitteessa www.runokuu.fi.

Kuva DR


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Savoy-teatteri

Tapahtuma-aika

Su 29.8.  19:00 
Elo- ja syyskuu 2010
matiketopelasu
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5