Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Huonosti käyttäytyvä ilta

Villit

Huonosti käyttäytyvä ilta

Runokuu johdattaa yhteen kaksi merkittävää ranskalaista avantgardistia eri aikakausilta. Leikillisyys ja syvällisyys sekä tunne ja tiede kietoutuvat huimaavaksi kokemukseksi, kun Erik Satien musiikki ja kirjoitukset kohtaavat Jacques Roubaud'n runouden.

Ohjelman ensimmäinen osuus koostuu Jacques Roubaud'n luennasta ja haastattelusta, jotka tulkataan suomeksi. Runosuomennokset lukee Olli Sinivaara. Väliajan jälkeen ilta on omistettu säveltäjä Erik Satielle, jonka musiikkia ja kirjoituksia tarjoillaan pianisti Jenni Lappalaisen ja näyttelijä Tuukka Vasaman tulkintoina. Yllättävistä tempauksistaan tunnettu Satie kirjoitti sävellyksiinsä arvoituksellisia ja koomisia esitysohjeita, jotka tarjoavat herkullista materiaalia visualisoidulle näyttämötulkinnalle.

Kansainvälisesti arvostettu ja palkittu kirjailija ja matemaatikko Jacques Roubaud (s. 1932) on 1960-luvulta lähtien tähän päivään saakka toiminut kuuluisan kokeellisen Oulipo-ryhmän piirissä. Matematiikalla on ollut paljon vaikutusta hänen kirjalliseen tuotantoonsa sekä hänen kiinnostukseensa erilaisia kirjoittamisen sääntöjä ja runomittoja kohtaan. Älyllisyydestään huolimatta hänen runoutensa on tunteisiin vetoavaa ja usein myös leikillistä. Nuoruutensa surrealismista vapautumista Roubaud juhli kirjoittamalla sonetteja André Bretonille. Jacques Roubaud ottaa edelleen vilkkaasti kantaa oman aikamme kirjallisiin ilmiöihin. "Kirjoitan joka yö. En koskaan tee korjauksia. En koskaan palaa takaisin - jatkan aina vaan eteenpäin."

Yhteistyössä Helsingin kaupunginkirjasto, Nuoren Voiman Liitto ja Ranskan kulttuurikeskus

Huonosti käyttäytyvä ilta on osa Runokuu-festivaalia.

Tutustu koko Runokuun ohjelmaan: www.runokuu.fi

Kuva DR


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Musiikkiteatteri Kapsäkki

Tapahtuma-aika

Ke 1.9.  20:00 

Liput

10 €

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2010
matiketopelasu
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5