Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
European theatre collective: Emigrant Hotel (ensi-ilta)

Stage

European theatre collective: Emigrant Hotel (ensi-ilta)

Sisällissota, uteliaisuus, köyhyys - maastamuuton taustalta löytyy lukemattomia syitä. Stagella ensi-iltansa saava Emigrant Hotel koostuu tarinoista ihmisistä, joiden on ollut pakko tai jotka ovat halunneet jättää kotimaansa ja asettua muualle asumaan. Millaisista ihmisistä tulee maahanmuuttajia, niitä "muukalaisia", joita uudessa maassa enemmänkin pelätään kuin ihaillaan? Ja millainen on ihminen, kun hän muuttuu maahanmuuttajaksi?

Esitys kokoaa palapelinomaisesti yhteen yksitoista kertomusta erimaalaisilta kirjailijoilta. Keskiössä on se hetki, kun ihmiset jättävät kotinsa, saapuvat uuteen maahan tai vierailevat kotimaassaan; myös sen miten siirtolaisiin uudessa maassa suhtaudutaan. Se nostaa pohdittavaksi median kiihkeän uutisoinnin takaa ikivanhan siirtolaisuuden ilmiön, johon on viime aikoina lyöty moninaisia, myös ennakkoluulon leimoja.

European theatre Collective (etc.) on perustettu Helsingissä syksyllä 2006 yhteiseurooppalaiseksi foorumiksi uudelle ja ajankohtaiselle draamalle. Perustajajäsenet ovat teatterin ammattilaisia Suomesta, Romaniasta, Tanskasta ja Norjasta. Ryhmä haluaa edustaa jäsenmaidensa kulttuuritraditioita, sotkea ne yhteen ja tämän kautta tuoda uusia tuulia teatterikentälle. Oleellinen tavoite on myös edistää näyttelijöiden vapaata liikkumista Euroopassa sekä lisätä eurooppalaisten taiteilijoiden välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä erityisesti itäisen Euroopan ja pohjoismaiden välillä.

26.8. Korjaamo Loungessa illan viimeisen esityksen jälkeen Keskusteluklubi: Finnish case / Suomalaisesta teatterista

Ohjaus David Kozma, Martina Marti
Teksti Özen Yula, Stefan Peca, Nina Mitrovic, Roman Schatz, Kristian Smeds, Ari Wahlsten, Andreas Flourakis, Ioan Peter, Andras Rutkai, Nicoleta Esinencu, Lina Galrito, Emma Carlin, Patrick Maisano
Työryhmä Romulus Chiciuc, David Kozma, Salla Kozma, Martina Marti, Saija Lentonen, Markus Alanen, Maija Poskiparta, Ullariikka Koskela, Jaakko Jokio

Kotimainen ensi-ilta on osa Stage-festivaalin Finnish Case -kokonaisuutta. Tutustu Finnish Casen koko ohjelmaan tästä.

Kuva: Jenni Savelainen


Kirjanmerkki / jaa

Tapahtumapaikka

Kulttuuritehdas Korjaamo

Tapahtuma-aika

To 26.8.  18:00 
Ti 31.8.  18:00 

Liput

25 / 18 €

Osta lippu

Elo- ja syyskuu 2010
matiketopelasu
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5