Helsingin sanomat OP-PohjolaElisa HOK-Elanto Holday InnAccenture Bob Helsinki
Konstens natt firas fredagen 27.8.

Konstens natt

 

I samarbete med:

 

 

Konstens natt firas fredagen 27.8.

Konstens natt intar staden den 27 augusti för 22:a gången. Publiken får återigen uppleva konst både som åskådare och medverkande. Det speciella med Konstens natt är att den ger en möjlighet att snabbt dyka in i den ena stämningen efter den andra. Från lugnet på ett galleri till världsmusikens rytmer och från skymningen i en park till en diktmodeuppvisning eller mediekonst. I programmet på denna sidor finns en förteckning över nattens händelser. Det lönar sig inte att planera ett alltför späckat program. Det är så mycket skönare att låta sig förföras av evenemangen och ge sig tid att ta emot intryck.

Bekanta dig med programmet >>>

 

MÄNNISKORNAS STAD

Helsingfors festspel och Helsingin Sanomat bjuder in hela staden i konstens tjänst. Inom ramen för Människornas stad börjar tiotals konsthändelser synas i gatubilden 20-27.8.2010. Händelserna kulminerar under Konstens natt fredagen den 27 augusti.

Människornas stad intar stadsrummet på överraskande platser och med häpnadsväckande jippon. Under en vecka dansar Helsingfors, musicerar, tar sig en tupplur, mm.

Läs mer om Människornas stad.

Konsten kallar - anmäl dig som deltagare!

Är du en fördomsfri och vidsynt människa i vilken ålder som helst? Konsten behöver tillfällig arbetskraft en liten stund för kortvariga konstverk som kommer att förverkligas någon av dagarna 20.8-27.8. Här bjuds oförglömliga upplevelser utan pekuniär ersättning. Det krävs ingen tidigare erfarenhet, men nya erfarenheter utlovas. Jippona är lätta och roliga, t.o.m. mycket kortvariga masskonstevenemang.

För att förverkliga dessa jippon behöver vi just nu hjälp av dig - och även av dina vänner och släktingar. Allting genomförs systematiskt under ledning av känt yrkesfolk. Vi förväntar oss inte någon tidigare erfarenhet eller specialkunskap av dig. Vi erbjuder inte heller någon ekonomisk ersättning - men desto mera nya upplevelser och gott humör.

I detta skede kan vi ännu inte avslöja hurudana de slutliga konstverken är och inte heller vilka uppgifter som kommer att ingå. Nu samlar vi en förteckning över frivilliga konstmedarbetare och vi hoppas att just du är villig att anmäla dig. Konsten kallar - anmäl dig och delta!

Förhandsinformation och eventuella instruktioner på plats ges huvudsakligen på finska. Men man klara sig bra vid de olika evenemangen genom ta modell de andra. Välkommen med!

Om du vill delta, sänder du ett meddelande per e-post till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den med följande uppgifter:
- Namn
- Adress
- Din e-postadress
- Telefonnummer
- Ålder

OBS! Då du anmäler dig i detta skede, förbinder du dig inte på något sätt. I augusti tar vi kontakt med dig och berättar i vilket konstverk, var och när, vi hoppas att du skall delta. Du kan anmäla dig fram till den 26 augusti.


Bokmärk / dela

Tid

Fre 27.8.   
Augusti / September 2010
TiOnToFr
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5